Haberler

  • Haberler: 10.05.2019
  • Sayı: 3903

 Tunus’un Elhaouaria şehrinde düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Fotoğrafçılar Buluşması etkinliği sona erdi.

 Etkinliğe Tunus ve Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Mısır, Cezayir, Fas, İtalya, Yunanistan, Filistin’den fotoğrafçılar katıldı. Etkinliğin açılışını organizasyon komitesi başkanı Ryadh Garbi ile birlikte Tunus’un Filistin Büyükelçisi Mr. Héil Fahoum yaptılar.

 Akdeniz Ülkeleri Fotoğrafçılar Buluşmasına Türkiye’den Sille Sanat Sarayı (FIAP Exhibition Center – FEC) kurucu üyeleri Reha Bilir ve Şadiye Yılmaz Bilir katıldılar.

 Türkiye’den Sille Sanat Sarayı adına etkinliğe katılan Reha Bilir, “Barış” konulu uluslararası fotoğraf yarışmasında Marianne Catzaras (Yunanistan), George Maher (Mısır), Enric De Santos (İspanya) ve Amine Bousofara ile birlikte jüri üyesi olarak görev aldı.

 Üç gün boyunca sunum, söyleşi ve eğitim seminerleri ile süren etkinliğin kapanış programında dans gösterileri sonrasında katılımcılara sertifikaları ve anı madalyaları verildi.

Ayrıca kapanış programı kapsamında Association Forum Hermaea Elhaouria Başkanı D. Samy Elkar ve Sille Sanat Sarayı yöneticisi Reha Bilir arasında üç yıl boyunca yapılacak ortak etkinlikler için kontrat imzalandı. Reha Bilir imza töreni sırasında yaptığı konuşmada kardeş ülke Tunus ile aralarındaki sevgi bağlarının, sanat adına yapılan bu sözleşme ile daha da güçleneceğini söyledi.