Haberler

  • Haberler: 8.01.2024
  • Sayı: 651

SPOR VE FOTOĞRAF SANATI AHMET ÇALIK ANISINA İKİNCİ KEZ BULUŞTU

Sille Sanat Sarayı, futbol dünyasının sevilen ismi Ahmet Çalık'ın adını yaşatmak amacıyla "Spor" temasıyla düzenlenen 2. Ahmet Çalık Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni ve sergi açılışına ev sahipliği yaptı. İkinci kez düzenlenen ulusal fotoğraf yarışmasına toplamda 112 katılımcı, 402 fotoğrafla katıldı.

Jüri üyeliklerini Erkan Tarhan, Erol Doğaner ve Reha Bilir'in üstlendiği yarışmada, Konya'dan Yüksel Açıkgöz "Esnek" isimli fotoğrafıyla birincilik ödülünü kazandı. İkincilik ödülü Antalya'dan yarışmaya katılan Arif Miletli'nin "Sukay" adlı fotoğrafına, üçüncülük ödülü ise Adana'dan Fatma Salt'ın "Yakamoz" isimli fotoğrafına verildi.

Ahmet Çalık özel ödülü, Erzurum'dan Fatih Coşkun Ertaş'ın "Buz Tırmanışı" isimli fotoğrafıyla sahibini buldu. Mansiyon ödüllerini ise İstanbul'dan Ömer Şahin, Konya'dan Mustafa Bülent Pirinçci, Ankara'dan Abdurrahman Kurt, Mersin'den Sevgi Gökay ve Sakarya'dan Hasan İçel kazandılar.

Ödül töreni Sille Sanat Sarayı FIAP Sergi Salonunda düzenlenirken, etkinliğe katılan birçok fotoğraf tutkunu ve sporsever, serginin açılışında bulunarak başarılı fotoğrafçıların eserlerini görme ve takdir etme fırsatını yakaladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Sille Sanat Sarayı yöneticisi Reha Bilir konuşmasına , Ahmet Çalık adına bu yıl ikinci kez düzenledikleri ulusal fotoğraf yarışmasına gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını ve Ahmet Çalık adının fotoğraf dünyasında spor fotoğrafları ile yaşatılmasına aracı oldukları için mutlu olduklarını belirtti. İlk iki yılda gösterilen ilgiden aldıkları güçle 2024 yılında üçüncü yarışmayı yapmak için hazırlıklara başladıklarını belirten Reha Bilir, tüm katılımcılara ve yarışmanın jüri üyeliğini yapan Erkan Tarhan ve Erol Doğaner’e de teşekkür etti. Erkan Tarhan'a yarışmaya katkılarından dolayı Sille Sanat Sarayı anı madalyası verildi.

Yarışmaya jüri üyesi olarak da katkı sağlayan Ahmet Çalık'ın dayısı Erkan Tarhan ise yaptığı konuşmada Ahmet Çalık'ın çalışkan ve yardımsever bir insan olarak iz bıraktığını, birçok kişiye örnek bir yaşam sergilediğini belirtti. Ahmet Çalık adına düzenlenen ulusal fotoğraf yarışmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Reha Bilir'e ve Sille Sanat Sarayına teşekkür etti. 

Sille Sanat Sarayı FIAP Sergi merkezinde yapılan ödül töreni ve sergi açılışına çok sayıda fotoğraf ve sporseverle birlikte Konya'nın fotoğraf dernekleri yöneticileri ve üyeleri de katıldı. Yarışmada mansiyon ödülü kazanan Mustafa Bülent Pirinçci'nin ödülünü üyesi olduğu Konya Fotoğraf Sanatı Derneği (KONFAD) başkanı Erkan Mumcu ve sosyal medya fenomeni Ömer Aslan birlikte verdiler. Birincilik ödülünü kazanan Yüksel Açıkgöz ise ödülünü Reha Bilir ve Erkan Tarhan'dan aldı.

ÖDÜLLER

SİLLE SANAT SARAYI ALTIN MADALYA

YÜKSEL AÇIKGÖZ – KONYA

Esnek

SİLLE SANAT SARAYI GÜMÜŞ MADALYA

ARİF MİLETLİ - ANTALYA

Sukay

SİLLE SANAT SARAYI BRONZ MADALYA

FATMA SALT – ADANA

Yakamoz

AHMET ÇALIK ÖZEL ÖDÜLÜ

FATİH COŞKUN ERTAŞ - ERZURUM

Buz Tırmanışı

 

SİLLE SANAT SARAYI MANSİYON

HASAN İÇEL - SAKARYA

Esnek

SİLLE SANAT SARAYI MANSİYON

ÖMER ŞAHİN - İSTANBUL

 

SİLLE SANAT SARAYI MANSİYON

BÜLENT PİRİNÇCİ - KONYA

Çalık

SİLLE SANAT SARAYI MANSİYON

ABDURRAHMAN KURT - ANKARA

SİLLE SANAT SARAYI MANSİYON

SEVGİ GÖKAY -

Myway

SİLLE SANAT SARAYI MANSİYON

HASAN İÇEL - SAKARYA

Açık Su Yüzme Yarışları

 

 

SERGİLEMELER

BİLAL ESKİOĞLU – DİYARBAKIR

EROL ÖZER – DİYARBAKIR

Demirkazık

EROL ÖZER – DİYARBAKIR

Alpinizm

EROL ÖZER – DİYARBAKIR

İzler ve Gölgeler

EROL ÖZER – DİYARBAKIR

Zirveye Doğru

HÜSEYİN CAN – SAKARYA

Taraftar

LÂLE ÇAKTI – İSTANBUL

Kayak

MEHMET ULUYURT – İSTANBUL

MEHMET ULUYURT – İSTANBUL

MUSTAFA TOR – ADANA

Yukarıda

NECMETTİN KARACA – VAN

Kırgız Kokboru Sporu

NURLAN TAHIRLI – AYDIN

Vykrik

RÜVEYDE DEMED GÜRELLİ – BALIKESİR

Atlı Okçuluk

SAKİNE AYYILDIZ – ÇANAKKALE

Artistik Buz Pateni

SALİH KUŞ – BURSA

Güreş Vakti

SALİM ŞİMŞEK – MUĞLA

Tenis

ÖZGEN BEŞLİ - KARS

Cirit

YEKTA COŞKUNSU – BALIKESİR

Show Time

 

KSEL AÇIKGÖZ – KONYA

Boks

YÜKSEL AÇIKGÖZ - KONYA

Karate