Haberler

  • Haberler: 30.06.2020
  • Sayı: 2672

İspanya’nın Asemeyando Fotoğraf Derneği üyeleri Türk Fotoğrafçılarla Sille Sanat Sarayında Buluştu

Fotoğraf sanatına gönül veren Türk Fotoğrafçılar salgın hastalık sürecinde de sosyal medya aracılığı ve video konferans yoluyla buluşup etkinliklerini sürdürüyor. Faaliyetlerini ulusal ve uluslararası düzeyde sürdüren Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir ve Sille Sanat Sarayı bu süreçte başlattığı eğitim, seminer, sanal sergi gibi çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda salı günleri yapılan video konferans toplantılarına İspanya’dan bir fotoğraf derneği konuk oldu.  

Sille Sanat Sarayı düzenli hale getirdiği Salı buluşmalarına bu hafta İspanya’dan Asemeyando Fotoğraf Derneğini konuk etti. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) desteği ile yapılan bu etkinlikle birlikte Türk ve İspanyol Fotoğrafçılar bir araya gelmiş oldu.

Her iki ülkeden de katılım sağlayan fotoğraf severlerin heyecanlı ve keyifli oldukları gözlenen etkinlikte Reha Bilir, davetlerini geri çevirmeyip etkinliğe katılan dernek üyelerine teşekkür ettikten sonra Sille Sanat Sarayının faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sanatın her dönem ve her koşulda sanatçı için bir üretim imkânı verdiğine dikkat çeken Reha Bilir, fotoğrafçının da bu süreçte kendine düşen sanatsal çabayı göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.

Asemeyando Fotoğraf Derneği üyeleri sanal ortamda buluştuğu Türkiyeli Fotoğraf severlere çalışmaları ve yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Etkinliğin ilerleyen bölümlerinde derneğin fotoğraf gösterileri katılımcılara sunuldu. Özellikle deniz ve dalga çekimlerini içeren fotoğraf gösterisi ile grafiksel öğeler taşıyan sunumlar tüm katılımcılardan beğeni topladı.

Asemeyando Fotoğraf Derneği Başkanı Luis Jose Vigil – Escalera kendisinin ve üyelerinin sanal ortamda bile olsa Türk fotoğrafçılarla buluşmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Toplantıya İtalya’dan katılan Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu – FIAP Başkanı Riccardo Busi de yaptığı konuşmada birbirine uzak mesafelerde bulunan farklı iki ülkeden iki fotoğraf topluluğu üyelerinin video konferans yöntemi ile bir araya gelerek fotoğraf sanatı adına yaptıkları kardeşçe paylaşımdan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bu vesile ile bir araya gelip tanışma imkânı bulan tüm katılımcılar etkinlikten dolayı faydalı ve verimli bir buluşma olduğunu belirtip her iki topluluğun üyelerine teşekkür ettiler.