Haberler

  • Haberler: 20.11.2021
  • Sayı: 1712

Dünyanın en etkin fotoğraf gruplarından biri olarak kabul edilen SSS (Sille Sanat Sarayı) 10. kuruluş yıldönümünü üyelerin büyük katılımıyla coşkulu bir şekilde kutladı.

 Sille Sanat Sarayı 2011 yılında Konya’nın tarihi yerlerinden Sille’de Türkiye’de fotoğraf sanatının öncülerinden Reha Bilir ve arkadaşları tarafından kuruldu. On bir kişiyle çıkılan yolda bugün yurt dışından ve yurt içinden iki yüz yetmiş beş üyeyle yola devam edilmektedir.

 SSS yöneticisi Reha Bilir yaptığı açılış konuşmasında dünden bugüne Sille Sanat Sarayını ve 2021 yılında yapılan etkinlikleri anlattı. Bütün enerjisini SSS’ye verdiğini ekip arkadaşlarıyla sıfır hatayla çalışmaya çaba gösterdiklerini kurullarla disiplinli ve planlı çalışmayla ülkemizin ve bütün dünyanın ilgisini çektiklerini dile getirdi. Yurt içinden ve yurt dışından birçok dernek ve gruba sanat adına rehberlik ettiklerini onları sergi salonlarında ve toplantılarda konuk ettiklerini belirtti.

 Pandemiyi fırsata çevirdiklerini yaklaşık iki yıl boyunca ülkemizin ve dünyanın saygın konuklarını online olarak üyelerle buluşturduklarını sayısız seminer sunum ve sergi açılışı özel günlerde üye buluşmaları yapıldığını anlattı ve bugüne kadar yapılan çalışmaları bir liste halinde üyelere sundu.

 Kurulların titiz çalışması sonucunda başarı elde eden fotoğraf sanatçılarını açıkladı.

 Sille Sanat Sarayında yapılan etkinlikler hakkında bilgilendirmenin sonrasında Sille Sanat Sarayı 2021 yılı onur ödüllerinin sahipleri açıklandı.

2021 Yılı Sille Sanat Sarayı Başarı Ödülü EKREM ŞAHİN’e,

2021 Yılı Sille’de yılın fotoğraf sanatçısı onur ödülü ÖZLEM GÜN BİNGÖL’e

2021 Türkiye’de yılın fotoğraf sanatçısı onur ödülü Türk fotoğrafının değerli ismi NADİR EDE’ye,

2021 Dünyada yılın fotoğraf sanatçısı onur ödülü Lüksemburg’tan ROMAIN NERO’ya  verildi.

Program, 2022 yılı için planlanan etkinlikler ve çalışmalar hakkında bilgilendirmelerden sonra sona erdi.

Sille Sanat Sarayı 10. üyeler buluşması programının tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz;

https://www.youtube.com/watch?v=jWye42p6sLU