Haberler

  • Haberler: 20.05.2020
  • Sayı: 2765

Makedon Fotoğrafçıların Konya Ziyareti

Tüm dünya ile birlikte içinden geçtiğimiz süreç pek çok alanda olduğu gibi özellikle sanatçıları farklı yollar ve etkinlikler ile bir araya getirmeye yöneltti. Fotoğraf severler ise çoğunlukla sosyal medya aracılığı ve video konferans yoluyla buluşup etkinliklerini sürdürüyor. Faaliyetlerini ulusal ve uluslararası düzeyde sürdüren Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir ve Sille Sanat Sarayı bu süreçte başlattığı eğitim, seminer, sanal sergi gibi çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda Salı günleri yapılan video konferans toplantılarına bir yenisi eklendi.

Sille Sanat Sarayı düzenli hale getirdiği Salı buluşmalarına bu hafta Makedonya’da Kurulu bulunan Photo Club Kumanovo Fotoğraf Derneğini konuk etti. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) desteği ile yapılan bu etkinlikle birlikte Türk ve Makedon Fotoğrafçılar bir araya gelmiş oldu. Dernek Başkanlığını Marina Krstic’in yaptığı Photo Club Kumanovo Fotoğraf Derneği üyeleri sanal ortamda buluştuğu Türkiyeli Fotoğraf severlere çalışmaları ve yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Daha önce yine Sille Sanat Sarayı Sergi Salonunda dernek olarak bir fotoğraf sergisi açtıklarını da belirten Marina Krstic, dernek olarak bu etkinlikten dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduklarını dile getirdi.

 

Her iki ülkeden de katılım sağlayan fotoğraf severlerin heyecanlı ve keyifli oldukları gözlenen etkinlikte Reha Bilir, davetlerini geri çevirmeyip etkinliğe katılan dernek üyelerine teşekkür ettikten sonra Sille Sanat Sarayının faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sanatın her dönem ve her koşulda sanatçı için bir üretim imkânı verdiğine dikkat çeken Reha Bilir, fotoğrafçının da bu süreçte kendine düşen sanatsal çabayı göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.

Etkinliğin ilerleyen bölümlerinde her iki derneğin de fotoğraf gösterileri katılımcılara sunuldu. Photo Club Kumanovo derneğinin gösterisi ile birlikte Sille Sanat Sarayının Üyeler arası yaptığı yarışmalarda ödül alan fotoğraflardan oluşan fotoğraf sunumu da tüm katılımcılardan beğeni topladı.

Photo Club Kumanovo Dernek Başkanı  Marina Krstic, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Kadir Gecesini kutlayarak başladığı konuşmasında sanal ortamda bile olsa Konya’ya misafir olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Bu vesile ile bir araya gelip tanışma imkânı bulan tüm katılımcılar etkinlikten dolayı faydalı ve verimli bir buluşma olduğunu belirtip her iki topluluğun üyelerine teşekkür ettiler.

 Sille Sanat Sarayı üyeleri de Türk Bayrağı ile süsledikleri arka plan görüntüleriyle söyleşiyi kırmızının hâkim olduğu bir ekranda tamamladılar.