Haberler

  • Haberler: 26.08.2018
  • Sayı: 7495

REHA BİLİR’DEN İRAN’DA GEZİ FOTOĞRAFI SEMİNERİ

Reha Bilir’in Sille Sanat Sarayı ve İran Focus Fotoğraf Topluluğunun ortak projesi olarak İran’ın başkenti Tahran’da Ulusal Fotoğraf Akademisi’nde verdiği “Gezi Fotoğrafçılığı” semineri yoğun ilgi gördü. İran’ın birçok şehrinden seminere katılmak için gelen fotoğraf tutkunları seminer sonucunda memnuniyetlerini dile getirdiler ve edindikleri bilgilerin çok yararlı olduğunu belirttiler.

 Reha Bilir seminerde Sille Sanat Sarayı üyeleri ile birlikte yaptıkları gezilerden örnek fotoğraflar göstererek gezi fotoğrafçılığının püf noktalarını anlattı.

 Programın ikinci bölümünde ise Konya’nın tanıtımına yer verildi ve Konya Valiliği Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yıl içinde gerçekleştirilen sanat etkinlikleri anlatıldı.

 Focus Fotoğraf Topluluğu başkanı Ali Samei’nin çevirisi ile yapılan etkinliğe katılan 89 kişiye katılım sertifikaları verildi.

 Eğitim sonrasında Focus Fotoğraf Topluluğunun düzenlediği Hayyam Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının ödül töreni yapıldı. Ödül kazanan sanatçıların ödülleri törene katılan protokol üyeleri ve büyükelçiler ile birlikte Reha Bilir tarafından verildi.

 Eğitim seminerine ve ödül törenine İran Basını geniş yer verdi.