Haberler

  • Haberler: 23.09.2020
  • Sayı: 2451

Sille Sanat Sarayı ve AltınOran Sanat Akademisi Mehmet Bayhan’ı konuk etti

             Sille Sanat Sarayı,  AltınOran Sanat Akademisi ile birlikte fotoğraf üzerine önemli bir etkinlik başlattı. Salgın hastalık süresince fotoğraf severleri alanında uzman ve deneyimli sanatçılarla buluşturmaya devam eden Reha Bilir, Prof. Dr. Mehmet Bayhan ile birlikte fotoğraf sanatı üzerine söyleşileri başlatmış oldu. İki derneğin ortak girişimi ile başlatılan etkinliklerin fotoğraf severlere önemli katkılar sağlayacağını belirten Reha Bilir ve Haluk Uygur, Prof. Dr. Mehmet Bayhan ile fotoğraf dünyasına adını yazdırmış ustaları gelecek kuşaklara aktarmak için bu programların önemli olduğunu belirttiler.

                Her ayın son çarşambası düzenli olarak tertip edilecek söyleşiler video konferans yoluyla organize edilecek. Reha Bilir ve AltınOran Sanat Akademisi kurucusu Haluk Uygur tarafından düzenlenecek fotoğraf akşamları Mehmet Bayhan’ın o gece için hazırladığı söyleşiler ile devam edecek.

Etkinliğin ilk akşamında Mehmet Bayhan sevenleri ile bir araya gelme imkânı buldu. İlk toplantının konusu yetmişli yılların sonunda hayatını kaybeden Praglı fotoğraf sanatçısı Josef Sudek oldu. Bayhan, Sudek hakkında bilgiler verirken onun fotoğrafla olan ilişkisini anlattı. Sudek’in fotoğraflarından örnekler veren Mehmet Bayhan, sanatçının fotoğrafa yaklaşımını ve tarzını anlaşılır bir dille katılımcılara aktardı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik boyunca sıcak ve samimi bir sohbet ortamı bulan katılımcılar keyifli bir akşam yaşamış oldu.