Haberler

  • Haberler: 23.09.2020
  • Sayı: 2542

SİLLE SANAT SARAYI ÜYESİ MASİS ÜŞENMEZ'E FRANSA'DA BÜYÜK ÖDÜL 

Masis Üşenmez, 2013-2017 yılları arasında Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivallerinde çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan “Kırkpınar Memories” (Kırkpınar Hatıraları) adlı 10 fotoğraflık serisi ile Collectif Du Hérisson’un düzenlediği, 35 ülkeden 122 amatör ve 182 profesyonelin katıldığı Paris 2020 fotoğraf yarışmasında, 11 kişilik jüri üyesinin yaptığı değerlendirmede Amatör dalda büyük ödüle layık görüldü.

 Masis, Kırkpınar Memories serisini “Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, özellikle genç güreşçilerin, yağlı güreşlerin en önemli ayağında yaşadıkları duyguları fotoğraflarım ile izleyiciye aktarmak istedim. Sırasını bekleyen, hazırlanan, güreşleri izleyen, dinlenen, dövüşen, yenen ve yenilen güreşçileri en doğal halleriyle görmenin bende yarattığı hissi fotoğraflara da yansıtmaya çalıştım." sözleri ile tanıtıyor.

 Masis’in fotoğrafları Collectif Du Hérisson’un Paris, Le Marais’deki sanat galerisinde 4-18 Kasım tarihleri arasında sergilenecek.

 Masis, yurtiçi ve yurtdışında daha önce de sergileme ve ödüllere layık görülen Kırkpınar fotoğrafları ile son olarak 2019 yılında, Türkiye’de Sille Sanat Sarayı’nın düzenlemiş olduğu SSS Yurdagül Özsavaşçı Kupasını kazanmıştı.

Masis Üşenmez Hakkında

1979 yılı İstanbul doğumlu sanatçı, lisans öğrenimini 2000 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İktisat bölümünde tamamladı. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi'nde İşletme Master'ı yaptı. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ön lisans bölümünden yüksek onur derecesi ile mezun oldu. 2016 Yılında girdiği Marmara Üniversitesi Fotoğraf Yüksek Lisans Programı'ndan Prof. Dr. Osman Ürper danışmanlığında yazdığı 15 fotoğraftan oluşan “Siyah Beyaz Sokak Fotoğrafları ile Yalnızlık Duygusunun Görselleştirilmesi” adlı Eser Metnini tamamlayarak 2019 yılında mezun oldu.

Masis, fotoğrafçılıkta kazandığı başarılar ile EFIAP, GPU CROWN 2, SSS/R ünvanlarına sahip olmuştur. 2017’nin sonunda ailesi ile beraber Fransa’ya taşınan sanatçı, 2019 yılında Fransa’da Paris Photo, Paris Salon de La Photo, Rennes Images de la Ville, Fère en Tardenois Festival International de la Photo Amateur (FIPA) de dahil olmak üzere dokuz ayrı sergiye katıldı.

Linkler:

Collectif Du Hérisson

http://www.collectifduherisson.fr/

Masis Üşenmez

http://www.masisusenmez.com

https://www.instagram.com/masisus/