Haberler

  • Haberler: 26.09.2020
  • Sayı: 4187

FIAP TARAFINDAN DÜZENLENEN “WE STAY HOME “ FOTOĞRAF YARIŞMASININ ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

 Covid 19’un dünyayı etkilediği bu dönemde FIAP tarafından düzenlenen “WE STAY HOME” (EVDE KAL) konulu uluslararası fotoğraf yarışmasının ödül töreni video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

Ödül töreni programına FIAP yönetim kurulu üyeleri, ILFIAP Kulüp Başkanları, FIAP Sergi Salonu yöneticileri, ülke federasyon başkanları, FIAP ülke temsilcileri, FIAP çalışmalarına katkı sağlayan üniversite temsilcileri, FUJİ Türkiye, DroneTurk yöneticileri, özel konuklar ve  yarışmaya katılan fotoğraf sanatçıları, ödül alanlar olmak üzere 54 ülkeden 140 kişi katıldı.

FIAP’ın kuruluşunun 70. Yılı etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmaya 90 ülkeden 1881 katılımcı 5800 fotoğrafla katılmıştı. Yarışma programı kapsamında Covid -19 ile mücadele eden Jenner Enstitüsüne FIAP tarafından 30.000 Euro bağış yapıldı.

 Ödül töreni programı İrlandalı fotoğraf sanatçısı Paul Stanley’in açılış konuşması ile başladı. FIAP Başkanı Riccardo Busi yaptığı konuşmada yarışmaya katılanlara teşekkür etti ve Jenner Enstitüsü Başkanı Prof. Adrian Hill’e 30.000 Euro bağışın sunumunu gerçekleştirdi.

 Riccardo Busi’den sonra söz alan Prof.Adrian Hill, Jenner Enstitüsünün çalışmaları hakkında bilgi vererek FIAP’a teşekkür etti.

 FIAP Genel sekreteri Ioannis Lykorus, “We Stay Home” yarışması hakkında kısa bilgi vererek ödül alan katılımcıları açıkladı. Türkiye’den yarışmaya katılan Orhan Kartal’ın üçüncülük ödülü aldığı fotoğrafı da keyifle izlemiş olduk. Sille Sanat Sarayı olarak Orhan Kartal’ı bir kez daha tebrik ederiz. Yarışmada birincilik ödülü alan Jo Knight (İngiltere) kısa bir konuşma yaparak ödül alan fotoğrafı hakkında bilgi verdi.

 FIAP yarışmaları patronaj sorumlusu Romain Nero da FIAP tarafından düzenlenen “Dünya 2020” konulu uluslararası fotoğraf yarışması hakkında katılımcılara açıklamalar yaptı.

 Programın en heyecanlı bölümünde ise Paul Stanley FIAP tarafından kurulan FIAP Fotoğraf Akademisi ve yapacağı çalışmalar hakkında katılımcılara açıklamalarda bulundu ve FIAP Fotoğraf Akademisinin ekim ayında çalışmalarına başlayacağını bildirdi.

 Paul Stanley, kapanış konuşmasında programa katılan herkese teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

PAUL STANLEY - IRELAND

RİCCARDO BUSİ

PRESIDENT OF FIAP

Prof. ADRIAN HILl

Director of Jenner Institute

IOANNIS LYKORUS - GREECE

General Secretary of FIAP

ROMAIN NERO - LUXEMBOURG

Director of FIAP Patronage Service

"WE STAY HOME" ÖDÜL TÖRENİ

 

ORHAN KARTAL - TÜRKİYE

FIAP BRONZE MEDAL

JO KNIGHT - İNGİLTERE

FIAP ALTIN MADALYA

PAUL STANLEY 

FIAP FOTOĞRAF AKADEMİSİNİ AÇIKLIYOR