Haberler

  • Haberler: 12.09.2015
  • Sayı: 4714

BARIŞ BARLAS'TAN 6. KİŞİSEL FOTOĞRAF SERGİSİ: “YÜZ – SÜR – KOŞ”

 İzmirli fotoğraf sanatçısı Barış Barlas’ın  6. kişisel sergisi “YÜZ – SÜR – KOŞ” 09 Eylül’de Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi’nde açıldı.

11 yıldır başta triatlon olmak üzere spor fotoğrafları çeken Barlas 2014 yılından bu yana Triatlon Federasyonu Basın Kurulu’ndaki görevini de sürdürmekte.

 09 Eylül Çarşamba günü açılışı yapılan sergide Barlas’ın 2012-2015 yılları arasında Türkiye’de ulusal ve uluslararası yarışlarda çekmiş olduğu 33 fotoğraf sergilendi.

 11 Eylül Cuma günü ise Salcano Triatlon Serisi Kuşadası Triatlon Finali basın toplantısında serginin tanıtımı gerçekleştirildi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Triatlon Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Alp Işkin ve Triatlon Federasyonu Genel Sekreteri Necati Kılıç'ın katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısı sonrası konuklar sergiyi gezip sergi ve triatlon hakkında bilgi aldı.

 3 ayrı kas grubunu çalıştıran 3 farklı disiplinin aralıksız olarak artarda yapılmasından oluşan triatlon ;  sırası ile yüzme , bisiklet ve koşu etaplarından oluşmakta. Türkiye Triatlon Federasyonu  (TTF) 2001 yılında kuruldu. O tarihten bu yana ise her sene sporcu ve yarış sayısı artmakta ve gittikçe daha kaliteli organizasyonlarla sporseverlerle buluşulmakta.

 Üzerinde çalıştığı çok sayıda projesi olan sanatçı, 2005’ten bu yana yaklaşık 150.000 fotoğraf çektiği  triatlon üzerine daha önce Kuşadası, Eğirdir, Marmaris, Urla ve Sille Sanat Sarayı Sanal Sergi Salonu’nda 5 sergi açmıştı. 2013 yılından itibaren gerek Triatlon sporunun tanıtımı ve gelişimi amaçlı gerekse sporcu motivasyonunu gözeterek ile 21 sunum gerçekleştirdi.

 BARIS BARLAS - AFIAP, SSS/Y

 1976 yılında İzmir’in Selçuk ilçesinde doğdu. İlk fotoğraf eğitimine ortaokuldaki seçmeli fotoğraf dersiyle başladı. 1994 yılında IFOD “Temel Fotoğraf Eğitimi” kursuna katılarak fotoğraf yolculuğuna devam etti. Yükseköğrenimini Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Çanakkale MYO Fotoğrafçılık bölümünde yaparak 1997 yılında mezun oldu.

 Daha sonra Kuşadası’nda çeşitli otellerde fotoğrafçılık yaptı.2004 yılından itibaren önce Bali – Endonezya daha sonra Alanya, Marmaris, Amerika, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, İstanbul, İzmir ve Mısır’da otellerde ve çeşitli firmalarda fotoğrafçılık ve fotoğraf müdürlüğü yaptı, moda çekimlerinde bulundu, aynı zamanda kişisel fotoğraf çalışmalarına devam etti.

 İFOD ve Sille Sanat Sarayı üyesidir. İngilizce, Hollandaca, Fransızca, İspanyolca ve Almanca konuşmaktadır.

 Ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında 200’den fazla fotoğrafı ile 500’ün üzerinde başarı elde etmiştir.

 2012 yılı sonunda FIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu) tarafından uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılar ve bunları istikrarla sürdürmesi sebebi ile AFIAP (Artistè FIAP) unvanı ile onurlandırıldı.

 2015 yılında ise Sille Sanat Sarayı tarafından üyeliği boyunca gerçekleştirmiş olduğu etkinlikler, aldığı başarılar vb. sebebi ile SSS/B unvanı ile onurlandırılmıştır.