Haberler

  • Haberler: 7.08.2018
  • Sayı: 5630

 2016 yılında aramızdan ayrılan Onursal Üyemiz, Türk Süsleme Sanatları sanatçısı Yurdagül ÖZSAVAŞÇI adına düzenlediğimiz "SSS Yurdagül Özsavaşçı Kupası" sonuçları belirlendi ve ilk kupaların sahipleri belli oldu.

 "Video" ve "Seri" Fotoğraf" olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmaya 39 üyemiz katıldı. Üyelerimizden Ahmet ÇETİNTAŞ ve Arif MİLETLİ'nin organizasyonu ile gerçekleşen yarışmada Onursal Üyelerimiz Mustafa ESER, Burak ŞENBAK ve Şadiye YILMAZ BİLİR seçici olarak görev aldılar. 

 Sadece Sille Sanat Sarayı üyelerinin katılabildiği SSS Yurdagül Özsavaşçı Kupasına katkılarından dolayı Sevgili Yasemin ÖZSAVAŞÇI'ya, Serkan ÖZSAVAŞÇI'ya, organizasyon komitesi üyelerimize ve jüri üyelerimize teşekkür ederiz.

 Jüri üyelerimizin değerlendirmesi sonucunda,

 "Video" kategorisinde:

"Küçük Dünyalar" isimli videosu ile Akın ACAR, "Hayata Dair" isimli videosu ile Tuncay ÖZDAL, "Meke" isimli videosu ile Yüksel AÇIKGÖZ üç jüri üyemizden de tam puan alarak ilk yılın kupa kazananları oldular.

 "Seri Fotoğraf" kategorisinde ise,

 "Yaşayan Beyaz Haliç" isimli serisi ile Mine Evren ERTUĞRUL, "Telefonun Çevresinde Yaşam" isimli seri fotoğrafları ile Özlem Gün BİNGÖL ve "Gölde Kış" isimli seri fotoğrafları ile Seyit KONYALI kupanın sahibi oldular.

 Onursal Üyemiz Yurdagül ÖZSAVAŞÇI'nın adını yaşatmak üzere yaptığımız bu etkinliğe desteklerinden dolayı katılan tüm üyelerimize teşekkür eder, ödül alan üyelerimizi tebrik ederiz.

VİDEO KATEGORİSİNDE KUPA KAZANAN VİDEOLAR:

 
AKIN ACAR - KÜÇÜK DÜNYALAR TUNCAY ÖZDAL - HAYATA DAİR YÜKSEL AÇIKGÖZ - MEKE     

 

SERİ FOTOĞRAF KATEGORİSİNDE KUPA KAZANAN FOTOĞRAFLAR:

YAŞAYAN BEYAZ HALİÇ

- MİNE EVREN ERTUĞRUL- 

 2017 kışı ocak ayında, İstanbul'un Haliç bölgesinde, Karaköy İskelesinde başlayıp, Metro Köprüsü, Galata Köprüsü ve Karaköy sahilinde, soğuk ve karlı bir sabah, erken saatlerde işine yetişmeye çalışan insanları,  yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları ve çevredeki insan manzaralarını kadrajıma alıp, Karaköy İskelesinde başlamış olduğum fotoğraf turumu, tekrar iskelede bitirerek tamamladım.

 

TELEFONUN ÇEVRESİNDE YAŞAM

- ÖZLEM GÜN BİNGÖL - 

 İnternet, sosyal medya, like, story, oyun, dizi, alışveriş, selfie…

 Nerede olursak olalım ve ne yaparsak yapalım, akıllı telefonlar elimizden hiç düşmüyor. Hayatımız artık, elimizdeki telefonların etrafında şekilleniyor.

 Biraz daha uzaktan, şöyle geniş bir perspektifle bakıldığında akıllara şöyle bir soru geliyor; "Acaba telefonlar mı bizim elimizde, yoksa biz mi telefonların elindeyiz?"

 

GÖLDE KIŞ

- SEYİT KONYALI - 

 Beyşehir Gölünde kış sert geçti. Doğa  tüm canlılara zorluklarını ve bir o kadar da güzelliklerini  cömert bir şekilde sergiledi. 

 Hayatta kalmak gerçekten zor, bunun için mücadele gerekli. Hayvanlar bu mücadeleye yaradılışları gereği hazır, ya insanlar?

 Balıkçıların hikayesini anlattığım bu projede yaşam şartları çok acımasız ve gerçek.

 Buzlara çarpıp batan kayıktan son anda kurtulan balıkçı Halil'in ve eşinin gözlerindeki  korku da bunun en gerçekçi  kanıtı. Son anda imdada yetişen ve onları kurtaran yine balıkçılar. Birlik ve beraberlik yoksa mücadele kaybedilir. Yine insanoğlu kazandı. Akşama rızıkları ile dönmeyi başardılar.

 Karanlık çöktüğünde evin ışıkları yandı. Neşeli çocuk sesleri sokağa taşmakta.

 Gün ağarırken yeniden duyulan balıkçı kayıklarının motor sesleri ve yeni hikayeler…