Haberler

  • Haberler: 16.07.2020
  • Sayı: 2728
SİLLE SANAT SARAYI ÇİN LUOYANG OFİSİNDE ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR.
 2011 yılında Konya’nın tarihi beldesi Sille’de kurulan Sille Sanat Sarayı fotoğraf adına birçok çalışma ve etkinliği yapmaya devam ediyor. Dernek ya da vakıf gibi resmi bir kurum kimliğinde olmayan Sille Sanat Sarayı özellikle fotoğraf sanatı çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren bir sanat topluluğu olması dikkat çekiyor. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP'a bağlı ILFIAP topluluk olan Sille Sanat Sarayı aynı zamanda FIAP'ın Türkiye'deki iki sergi salonundan biri olarak etkinliklerini sürdürüyor. Gerek ülke içinden gerekse yurt dışından üç yüzü aşkın üyesi bulunan topluluk uluslararası kurduğu ilişkiler ve sanatsal paylaşımlarla da dikkat çekiyor. Grup sadece Türkiye içinde değil ülke dışında da çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda kardeş dernek uygulaması ve açılan ofislerle fotoğraf adına bir köprü kurulmuş oluyor.
 Grubun kurucusu Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir çalışmaların sadece ülke içinde değil diğer ülkelerde de sürdüğünü hatırlatırken farklı birçok ülkede kardeş dernek uygulamasının başarılı ve verimli bir şekilde devam ettiğini belirtti. Kardeş dernekler aracılığı ile Türk ve dünya fotoğrafının buluşma imkânı bulduğunu belirten Reha Bilir, böylelikle farklı coğrafyalardan birçok fotoğrafçının bir araya gelmesinin mümkün olduğunu vurguladı.
 Sille Sanat Sarayının şu an itibari ile Çin’de Luoyang şehrinde, İspanya’da Asemeyando Photo Club,  İtalya’da Albenga Photo Club, Makedonya’da Photo Club Kumanovo, Hindistan’da  AvTvISO, Benin’de ANAPHAB olmak üzere hemen her coğrafyadan fotoğraf grup ve dernekleri ile kardeş dernek olarak ortak çalışmalar yapıyor. Periyodik olarak yarışma, fotoğraf gezi ve ziyaretleri, sergi açılışları, sanal ortamda buluşmalar, ortak proje çalışmaları gibi birçok alanda yürütülen etkinlikler gerek fotoğraf dünyasında gerekse Türk Fotoğraf camiasında ilgi ile takip ediliyor.
 Sille sanat Sarayı ayrıca Çin’de kurduğu bir ofis aracılığı ile de oradaki faaliyetlerini devam ettiriyor. Grup üyelerinden Li Yongjian ve Yuming Yang Çin’deki ofisin faaliyetlerini organize ediyor. Ayda bir kez toplanan üyeler çeşitli fotoğraf etkinlikleri ile Sille Sanat Sarayının oradaki varlığını canlı tutuyor.
 Reha Bilir, Çin’de açtıkları ofis ile uzak bir ülkede Türk Fotoğrafı adına çok başarılı işler yapıldığını ifade ederken Çin’de Sille Sanat Sarayının kullandığı sloganı da paylaştı; “Fotoğraf, düşüncende oluşanı kalbinle çektiğin bir eğlencedir”. Bu sloganın tüm fotoğraf severler tarafından ilke olarak benimsenmesi adına Çin’deki ofiste kullanıldığının altını çizen Bilir, bu vesile ile Türk Fotoğrafına hizmet etmekten dolayı duyduğu mutluluğu yinelemiş oldu.