Haberler

  • Haberler: 9.06.2020
  • Sayı: 2638

DENEYİMLİ FOTOĞRAFÇI HALUK UYGUR SİLLE SANAT SARAYINA MİSAFİR OLDU

                Sille Sanat Sarayı, fotoğraf severleri alanında uzman ve deneyimli sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. Fotoğraf sanatı adına etkinliklerini çeşitlendiren ve sürekli hale getiren Sille Sanat Sarayı özellikle Salı akşamları tertip ettiği buluşmalarda katılımcılara keyifli ve faydalı saatler yaşatıyor. Bu bağlamda haftanı konuğu doktor, yazar, sanatçı ve fotoğrafçı Haluk Uygur oldu.

                Video konferans yoluyla organize edilen etkinlikte Haluk Uygur, sevenleri ile bir araya gelme imkânı buldu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik boyunca sıcak ve samimi bir sohbet ortamı bulan katılımcılar Haluk Uygur’a merak ettikleri soruları yönelttiler.

                Asıl eğitimini tıp alanında alan ve başarılı bir doktor olan Haluk Uygur, aynı zamanda yazdığı kitaplar, fotoğraf çalışmaları ve sergiler, lomografik görsel çalışmaları ile tanınıyor. Diğer yandan Haluk Uygur, birçok kitabın ve sanatsal çalışmanın editörlüğünü yapmış, sanat danışmanı olarak birçok projede yer almıştır. Özellikle belgesel tarzındaki çalışmaları, fotoğraf üzerine yazdığı kitaplar, birçok dernek ve kuruluşta etkin olarak yer alması dikkat çekici özelliklerdendir.

                Etkinlik boyunca katılımcılar, özellikle çektiği fotoğraflar ve fotoğrafa yaklaşımı hakkında sorular yöneltti. Yine bir soru üzerine yazıp yayımladığı kitaplar hakkında bilgi veren Haluk Uygur, yazmamın onun için ne kadar kıymetli ve özel olduğunu belirtti. Onlarca kitap yayımlayan, birçok kitabın editörlüğünü yapan Haluk Uygur’un fotoğraf ve felsefe üzerine yazdığı kitaplar alanında ender çalışmalar olma özelliğini korumaktadır.

                Haluk Uygur’un diğer bir özelliğine de dikkat çeken Reha Bilir, onun aynı zamanda gezi yazıları yazan, foto röportajları yayınlayan önemli bir seyyah olduğunu ifade etti. Birçok gazete, dergi, gezi programında görev alan Haluk Uygur gezi yazıları da yazmaktadır.

                Haluk Uygur, Puduhepa Bilim ve Sanat Onur Ödülü, Şinasi Barutçu Kupası, Seyhan ve Adana Rotary Kulüplerinin verdiği meslek hizmet ve onur ödüllerinin sahibidir. Türk Tıp Talebeleri Birliği (Türk MISC) Uygur'a 2015 yılında yılın sanatçısı ödülünü vermiştir. Lions Kulüplerinin en büyük ödülü kabul edilen Melvin Jones ödülünü de almaya hak kazanmıştır. FIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu) tarafından AFIAP (Artist of FIAP) ve EFIAP (Excillience of FIAP) unvanları ile onurlandırılmıştır. Fotoğraf alanında yedisi uluslararası olmak üzere yüz civarında ödüle sahiptir.

                Memleketi Adana ile ilgili yaptığı kültürel, sanatsal, sosyal çalışmalar ise onun yaşamı ile ilgili çok önemli bir alanı kapsamaktadır. Tüm çalışmaları hakkında bilgiler veren sanatçı, tecrübelerini paylaşırken tüm bunları hayatına nasıl sığdırdığı ile ilgili deneyimlerini örnekledi. Bu bakımdan eğitim yönü ağır basan bir etkinlikle buluşan sanat severler verimli bir akşam yaşamış oldu.

                Deneyimli fotoğrafçı kendi çalışmalarından örnekler verirken hazırladığı bir fotoğraf sunumunu da paylaştı.  Katılımcılar bu akşam için hem Haluk Uygur’a hem de Reha Bilir’e teşekkür ettiler. Etkinlik sonunda üç katılımcıya Haluk Uygur’un kitapları hediye edildi.