Haberler

  • Haberler: 13.10.2015
  • Sayı: 9316

BUCAK BELEDİYESİ’NDEN REHA BİLİR’E ÖZEL ÖDÜL

 Bucak, Burdur ilinin doğal ve tarihi güzellikleri ile bilinen şirin bir ilçesidir. Bucak Belediyesi ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacı ile 9 – 10 - 11 Ekim 2015 günlerinde bir fotomaraton etkinliği düzenledi. Türkiye’nin birçok farklı ilinden 118 fotoğrafçının 400’den fazla fotoğrafla katıldığı etkinlik sayesinde ilçede hareketli günler yaşandı. Ülkenin dört bir tarafından gelen yarışmacıların fotoğraflarını değerlendiren jüri üyeleri arasında Reha BİLİR de yer aldı.  Akın ACAR, Arif MİLETLİ, Mustafa YÜCE, Ömer ABALI, İbrahim ÇİTEKÇİ ve Reha BİLİR’in seçiciliğini yaptığı yarışmada Bucak’ın sosyal, kültürel, doğal ve coğrafi güzelliklerini yansıtan 30 fotoğraf ödül ve sergileme için seçildi.

 Fotoğraf yarışmasının jüri üyeleri arasında yer alan Sille Sanat Sarayı kurucusu Reha BİLİR’e Bucak Belediyesi tarafından Türk fotoğraf sanatına katkılarından dolayı bir plaket takdim edildi. Bucak Belediye Başkanı Süleyman MUTLU plaket töreninde yaptığı konuşmada Reha BİLİR’in fotoğraf sanatı aracılığı ile ülkemizin ve Türk fotoğrafçılığının yurt dışında tanıtımı konusunda önemli katkılar sağladığını bu nedenle kendisine “Fotoğraf Sanatına Katkı Özel Ödülü” verilmesini kararlaştırdıklarını belirtti. Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu bu ödülle birlikte Reha BİLİR adına 100 adet ağaç dikileceğini belirtti.

 Reha BİLİR de yaptığı konuşmada, dünyanın her yerinde çağdaş kentlerin ve toplumların kendi beldelerini ve yerleşim merkezlerini tanıtım yolu olarak fotoğraf sanatını seçtiğini belirtti. Bucak Belediye Başkanı Süleyman MUTLU’nun da Bucak İlçesinin tanıtımı için fotoğraf sanatını seçerken çağdaş dünya görüşünü ortaya koyduğunu belirten Reha BİLİR, Bucak Belediye Başkanı Süleyman MUTLU’ya Sille Sanat Sarayı üyeleri adına teşekkür etti ve Sille Sanat Sarayı anı madalyası ile birlikte Selçuklu Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışması kataloğu, Selçuklu Fotoğraf Festivali kataloğu, Sille Çağrılı Fotoğraf Yarışması kataloğu, Mesnevi ve kendi fotoğraflarının yer aldığı kitap setini hediye etti.

 Bucak Belediye Başkanı Süleyman MUTLU ödül töreninin sonunda jüri üyelerine, fotomaratona katılan fotoğrafçılara ve tüm konuklara dünyaca meşhur “Bucak Salepi” ikram etti.